Hållbarhet

Fyren arbetar hårt för miljö och hållbarhet. Självklart källsorteras alla sopor och material från våra butiker. Vi arbetar hela tiden med att spara så mycket energi som möjligt genom att till exempel använda ledarmaturer istället för glödtråd eller hallogen. Timer och ljusrelän styr belysning för att hålla energiförbrukningen på så låg nivå som möjligt.

 

Vårt mål är att det du handlar hos oss ska vara producerat med omsorg och respekt, i dag och i framtiden.

 

 

Här följer exempel på hur några av våra butiker arbetar hållbart:

APOTEKET arbetar i allra högsta grad med hållbar utveckling.
De arbetar för bättre hälsa hos kunder och medarbetare samt ställer höga krav på produkter och leverantörer för att de ska få komma in i sortimentet.
De minskar även miljöbelastningen genom att samla in och återvinna överblivna läkemedel.

CLAS OHLSON köper använda bläckpatroner och toners och återvinner både glödlampor och batterier. De strävar efter att deras produkter ska tillverkas under säkra, rättvisa, humana och lagliga förhållanden samt att deras transporter sköts på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

KAPP AHL tar emot kläder, skor och bälten som återvinns.
De var den första modekedjan i världen som miljöcertifierades och alla deras plagg är fria från skadliga kemikalier. Kappahl arbetar aktivt för att förbättra villkoren för alla som berörs av deras verksamhet i länder där de köper sin produktion.

GINA TRICOT lever upp till sin miljöpolicy genom att ta hänsyn till miljön vid investeringar och aktivt göra gröna val. De prioriterar miljöarbete, återanvändning och återvinning.

GULDFYND köper och återvinner guld. De tar även emot använda batterier.
De vill säkerställa att deras produkter tillverkas under säkra förhållanden samt att de inte innehåller farliga eller förbjudna ämnen.

INTERSPORT verkar för en stor miljömedvetenhet hos alla medarbetare. De tar ansvar för att deras produkter är av bra kvalité och inte innehåller ohälsosamma, miljöskadliga eller förbjudna kemikalier. Transporter sker så miljövänligt som möjligt och leveranser från övriga världen sker oftast med båt istället för flyg eller lastbil.

MQ arbetar för att deras kunder ska känna sig trygga i att produkterna producerats på ett ansvarsfullt sätt vad gäller miljö, arbetsvillkor och arbetsmiljö. De anstränger sig för att deras mode är av så bra kvalitet att kunderna kan använda plaggen ofta och länge och på så sätt skona miljön.

KICKS Utökar kontinuerligt sitt sortimentet av hållbara och ekologiska produkter.
De värnar om att deras leverantörer erbjuder goda arbetsvillkor och att lagar om tex löner, arbetstid och barnarbete följs.

Instagram
@Fyrengallerian